Ana Sayfa Haberler Suudi Arabistan’dan dev yatırım planı

Suudi Arabistan’dan dev yatırım planı

803
0

Suudi Arabistan, yeni bir sanayi ve taşımacılık programı kapsamında özel sektörün de desteği ile yatırımlarını arttırmak istiyor.

Saudi Press Agency’nin haberine göre devlet, özellikle imalat, madencilik, enerji ve taşımacılık sektörlerine odaklanmayı hedefliyor.

Reuters, Enerji Bakanı Khalid Al Falih’in bugün toplamda 18,6 milyar dolar değerinde olan projeleri açıklayacağını belirtti.

Ayrıca ilerleyen zamanlarda askeri sektör, kimyasallar sektörü ve küçük işletmeler sektörlerine yönelik 50 milyar dolar değerinde projeler de duyurulacak.

Krallık, toplamda 427 milyar dolara denk gelen yurt içi ve yurt dışı yatırımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ayrıca yeni hava ve demir yolları da Krallık’ın hedefleri arasında yer alıyor.

Söz konusu yatırımlar ile Krallık, 2030’a kadar ekonomisini petrol sektöründen farklı alanlara kaydırmayı hedefliyor.

Suudi Arabistan Krallığı’nın 2030 hedeflerinden bir diğeri ise, özel sektörün gayrı safi yurt içi hasılaya katkısını yüzde 40’tan yüzde 65’e çıkarmak.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖrtülü sermaye hesaplamasında hangi bilançoyu dikkate alacağız?
Sonraki İçerikÇin’den elektrikli araçlara yönelik iş birliği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz