Sutra

Sutra

1659
0

Yaklaşık 60’ sürer; ara yoktur.

7 yaş sınırı vardır.

Sidi Larbi Cherkaoui / Sadler’s Wells London
Antony Gormley / Szymon Brzóska ve Shaolin Tapınağı keşişleri

Yönetmen ve Koreografi: Sidi Larbi Cherkaoui
Görsel Yaratım ve Tasarım: Antony Gormley
Müzik: Szymon Brzóska
A Sadler’s Wells London Production
Ortak Yapımcılar: Athens Festival, Festival de Barcelona Grec, Grand Théâtre de Luxembourg, La Monnaie Brussels, Festival d`Avignon, Fondazione Musica per Roma, Shaolin Cultural Communications Company

Geçtiğimiz sezon onuncu yılını kutlayan, bugüne kadar 33 ülkede, 83 kentte 250 bini aşkın seyirciye ulaşan Sidi Larbi Cherkaoui ve Sadler’s Wells London yapımı Sutra, yeniden, aynı heyecanla İstanbul’da!

Times’ın “en yüksek beklentileri bile aşıyor”, Guardian’ın “kültürel değişim kavramını yeni bir seviyeye taşıyan, eşsiz ve incelikli bir gösteri” sözleriyle övdüğü Sutra, 2010’da İstanbul Tiyatro Festivali’ne konuk olduğunda dakikalarca ayakta alkışlanmış ve seyircileri derinden etkilemişti.

Koreograf Cherkaoui, heykeltıraş Antony Gormley ve Çin’in ünlü Shaolin Tapınağı’ndan 19 Budist keşişi bir araya getiren bu ödüllü işbirliği, dansın gelenek ve ruhunun fiziksel disiplinle buluştuğu nefes kesici bir deneyim sunuyor.

Sutra, Buda’nın öğretileri için kullanılan sutta teriminden türetilmiş; Buda’nın kuralları ve aforizmalarını kapsayan genel bir ifade.

Shaolin geleneğindeki felsefe ve inancın Kung Fu’ya yansımasını güncel bir bağlamda ele alan Sutra, Antony Gormley’nin 21 ahşap kutusundan oluşan çarpıcı sahne düzeni ve Polonyalı besteci Szymon Brzóska’nın imzasını taşıyan, piyano, vurmalı çalgılar ve yaylılar için yazılmış, canlı yorumlanan müzikleriyle seyircilerin kalbini ve düşlerini yakalayan eşsiz bir yapıt.

Sutra, bu kez İKSV ve Zorlu PSM işbirliğiyle bir kez daha seyretmek isteyenler, kaçırdığı için üzülenler ve merak edenler için dokuz yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da.


Kaynak: İKSV – https://www.iksv.org/tr/ozel-etkinlikler/sutra
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçmişe dönük Kıdem Tazminatı ödenir mi?
Sonraki İçerikBa-Bs bildirim formlarının verilme süresinin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, bildirimlerin verilmesine ilişkin süreler nasıl hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz