Ana Sayfa SGK Suriyeli personel girişinde hangi SGK kodunu seçmeliyiz?

    Suriyeli personel girişinde hangi SGK kodunu seçmeliyiz?

    Sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülke vatandaşları için “0-Tüm Sigorta Kolları (Zorunlu)” seçeneğinin işaretlenmesine izin verilmediğinden, ülkemizle sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülke vatandaşları için düzenlenecek işe giriş bildirgelerinde sigorta kolu seçeneği “12-U.Söz.Olmayan Yab. Uyrk.Sigortalı” seçeneği işaretlenmelidir.

    3898
    0

    Suriyeli personel girişi yaparken sigorta kodu 12-U.Söz.Olmayan Yab. Uyrk.Sigortalı olarak seçiyoruz. SGK grup kolunu da 10-ikili sosyal güvenlik sözl. olmayan ülke vatandaşları olarak mı seçmeliyiz?

    Sosyal Güvenlik Kurumunca işe giriş bildirgesi programlarında yakın zamanda yapılan değişiklikler sonrasında sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülke vatandaşları için “0-Tüm Sigorta Kolları (Zorunlu)” seçeneğinin işaretlenmesine izin verilmediğinden, ülkemizle sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülke vatandaşları için düzenlenecek işe giriş bildirgelerinde sigorta kolu seçeneği “12-U.Söz.Olmayan Yab. Uyrk.Sigortalı” seçeneği işaretlenmelidir. 

    Ülkemizle sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmış ülkeler 

    1 Almanya 

    19 Kanada 

    2 Arnavutluk 

    20 Karadağ 

    3 Avusturya 

    21 Kebek 

    4 Azerbaycan 2

    2 Kırgızistan 

    5 Belçika, 

    23 Kore 

    6 Bosna-Hersek, 

    24 Libya 

    7 Çekya 

    25 Lüksemburg 

    8 Danimarka, 

    26 Macaristan 

    9 Fransa 

    27 Makedonya 

    10 Gürcistan 

    28 Moğolistan 

    11 Hırvatistan 

    29 Moldova 

    12 Hollanda 

    30 Norveç 

    13 İngiltere 

    31 Polonya 

    14 İran 

    32 Romanya 

    15 İsveç 

    33 Sırbistan 

    16 İsviçre 

    34 Slovakya 

    17 İtalya 

    35 Tunus 

    18 K.K.T.C.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDul maaşı alan bir kişi iş yeri açarsa maaşı kesilir mi?
    Sonraki İçerikFazla çalışma ücretine hangi hallerde hak kazanılmaktadır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz