Ana Sayfa SGK Suriye uyruklu işçiyi part-time olarak çalıştırabilir miyiz?

Suriye uyruklu işçiyi part-time olarak çalıştırabilir miyiz?

1166
0

Çalışma iznine sahip Suriyeli bir işçiyi, part-time olarak 15 günlük çalıştırabilir miyiz?

Çalışma izni alınan yabancılar için Bakanlığa beyan edilen ücret üzerinden sosyal güvenlik primlerinin tam olarak ödenmesi gerekmektedir.

Kanun ve ilgili uygulama yönetmeliğinde belirtilen sürelerde ve işaret edilen Kurumlara yapılan başvurular le geçerlik kazanan bir belgeye istinaden çalıştırılmakta olan yabancı sigortalıların iş sözleşmelerinin türünün süresi belirli, tam süreli hizmet sözleşmesi olduğunun kabul edilmesi gerekmektedir.

Dolayısıyla çalışma iznine müracaat ederken 1 yıl veya daha fazla bir süre için tam süreli olarak çalıştırmak üzere çalışma izni alınan bir yabancı için daha sonra kısmi istihdam sözleşmesi düzenlenerek bunun eksik gün sebebi gösterilmesi olanağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla eksik gün sebepler arasında yabancılarla ilgili olarak (6) kodu, yan kısmi istihdam sebebi gösterilemeyecek ve bu gerekçe le eksik gün bildirim yapılamayacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter beyan sisteminde Envanter Takip Listesi Kalemleri Nasıl Oluşturulur ve Kaydedilir?
Sonraki İçerikGürcistan’da yıllık enflasyon %7,0 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz