Ana Sayfa Muhasebe Süresinden sonra verilen beyanname ve bildirim formlarında tahakkuk edecek cezalar nelerdir?

Süresinden sonra verilen beyanname ve bildirim formlarında tahakkuk edecek cezalar nelerdir?

854
0

2016 yılında basit usul mükellefiyet açmış olan bir mükellef, 2018 Ocak ayında kapanış yapmış ama sorumlu olduğu dönemlerin yıllık gelir vergisi beyannamelerini hiç vermemiş. Benim geçmiş beyannameleri vermemi rica etti. Boş beyannameleri pişmanlık ve kanunu süresinden sonra seçenekleri ile vereceğim. Yapmam gereken başka bir şey var mı? Her bir beyannamenin cezası ne olur? İzlemem gereken en uygun yol nedir?
(30.11.2018)

Beyanname verildiğinin idare tarafından tespitinde VUK 30-341-344-352-359 Maddelere göre ceza uygulanır. İdari tespit etmemiş ise VUK 371.maddeye gör beyanname verilebilir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİspanyol Bankasına Türk CEO
Sonraki İçerikŞirketlerde şirket ortağının aracının kiralanmasın da kdv hesaplaması nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz