Ana Sayfa Vergi Süresinde verilen B formlarını ilk 10 günlük süre içerisinde düzeltirsek bir ceza...

Süresinde verilen B formlarını ilk 10 günlük süre içerisinde düzeltirsek bir ceza ile karşılaşır mıyız?

938
0
Süresinde verilen B formlarını ilk 10 günlük süre içerisinde düzeltirsek bir ceza ile karşılaşır mıyız?

 

2015 Mart Dönemi B Formunu 01.05.2015 tarihinde düzeltim. Bu hafta ise 1.300.-TL Özel Usulsüzlük Cezası tebliğ edildi.
İlk 10 günlük sürede beyan edilirse Ceza uygulanmayacağı yönünde bir yazı okumuştum.
Vergi idaresi ise uygulamanın 15.07.2016 tarihinde 6728 Sayılı Kanunla yürürlüğe girdiğini ve 2015 yılına uygulanamayacağını belirtti.

376.maddeyle indirim mi talep edeyim yoksa başka bir kanuni yol var mıdır?

 

İlk 10 gün içinde süresinde verilen formun 10 gün içinde düzeltilmesi halinde ceza uygulanmaz. VD yanlış bilgi vermiş. Doğrusu VUK’un ilgili maddesi aşağıdadır.

Mükerrer Madde 355. Elektronik ortamda bildirim veya form verilmesi mecburiyetine uyulmaması hâlinde kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası, bildirim veya formların belirlenen sürelerin sonundan başlayarak elektronik ortamda 3 gün içinde verilmesi halinde 1/10 oranında uygulanır. Elektronik ortamda verilme zorunluluğu getirilen bildirim veya formlara ilişkin olarak süresinden sonra düzeltme amacıyla verilen bildirim ve formların, belirlenen sürelerin sonundan itibaren 10 gün içinde verilmesi halinde özel usulsüzlük cezası kesilmez, takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası 1/5 oranında uygulanır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bedelsiz ithalatımız B formu bildirim sınırını aşıyor. Bildirim yapmalı mıyız?

Alış ve satış iskontosuna tabi işlemler B formunda bildirilir mi?

Kira ödemeleri B formunda bildirilir mi?

 

Önceki İçerikMuhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 63) (e-Teminat Mektuplarının Muhasebe Birimlerine İletilmesi)
Sonraki İçerikSendika yönetim kurulları kaç üyeden oluşur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz