Ana Sayfa Vergi Süresinde bildirilmeyen defter beratları için ceza düzenlenir mi?

    Süresinde bildirilmeyen defter beratları için ceza düzenlenir mi?

    613
    0
    Firmamız e-irsaliye ile bir malzeme gönderildi. Fakat bir ay sonra bu malzeme için fatura düzenleme kararı alındı. İrsaliye düzenlemeden fatura düzenleyebilir miyiz?

    Faturanızın açıklamasına ilgili irsaliye numarasını yazmalısınız.


    E-defter berat bildirimlerinin süresinde verilmemesi durumunda cezai yaptırımı nedir?

    Tüm bildirimlerin yasal süreleri içinde yapılması gereklidir.

    Zamanında bildirilmeyen defter berat dosyaları müteselsillik bozulmayacak şekilde en geriden bugüne kadar bildirimi yapılmalıdır. Ancak yine de cezai durum söz konusu olabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCovid-19 Gerekçeli 2020/Ekim Ayı ve Öncesine Ait Yersiz Yararlanılan Kısa Çalışma Ödemeleri Terkin Edildi
    Sonraki İçerikİstihdam Teşviklerinde Yeni Düzenlemeler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz