Ana Sayfa Vergi Süresinde beyan edilmeyen turizm payı beyannamelerini süresinden sonra pişmanlık ile verdiğimizde uygulanacak...

Süresinde beyan edilmeyen turizm payı beyannamelerini süresinden sonra pişmanlık ile verdiğimizde uygulanacak cezalar nelerdir?

769
0

Anonim şirket olan mükellefimin turizm payı beyannamesi EKİM/2019’dan berri verilmemiştir. Şimdi Ekim-Kasım-Aralık/2019 ve Ocak–Şubat/2020 beyannamelerini verirsek, bu konu VUK ceza hükümlerine tabi midir ceza kesilir mi?

Süresinde verilmeyen beyannameler için VUK 371. madde hükmüne göre PİŞMANLIK İLE verebilirsiniz. Hesaplanan paya aylık pişmanlık zammı uygulanır.

 

 

Biz Türkiye’ de kurulacak bir seyahat firmasıyız. Slovenya’da kurulu bir seyahat firmasına Türkiye’ den müşteri temin edeceğiz ve tüm tahsilatı da yine biz yapacağız. Bu müşteriler için kesmiş olduğumuz faturalarda KDV uygulanacak mı? Slovenya’daki bu firma bize orada yapmış olduğu hizmetler için (yeme, içme, konaklama v.s.) bir fatura kesecek. Kesilen bu fatura için Stopaj ve KDV 2 uygulanacak mı.?

Yurt dışı seyahat hizmeti için KDV hesaplanmaz. Yurt dışından satın alınan hizmet için KDV 2 ve Stopaj hesaplanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergiye Uyumlu Mükelleflere %5 Vergi İndirimi Broşürü Yayınlandı.
Sonraki İçerikTÜRMOB – Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi (Gekap) Sorunlar Ve Çözüm Önerilerimiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz