Ana Sayfa Vergi Sürekli damga vergisi olan mükellefler devlet daireleri ile yapacağı sözleşmeleri kendi mi...

Sürekli damga vergisi olan mükellefler devlet daireleri ile yapacağı sözleşmeleri kendi mi beyan edecektir?

Sürekli damga vergisi olan mükellefler devlet daireleri ile yapacağı sözleşmeleri kendi mi beyan edecektir?

828
0

Konu:   Sürekli damga vergisi mükellefiyeti bulunan serbest meslek erbabının sözleşmeler üzerinde damga vergisi kaşesi bulunma mecburiyetinin olup olmadığı hk.

…  ilinde Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosunda lisans sahibi olduğunuz, serbest meslek erbabı olarak damga vergisi mükellefiyetinizin bulunduğu ve yaptığınız iş gereği sözleşme yaptığınız “Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Kadastro Teknik Hizmetleri Sözleşmeleri” üzerine 43 Seri No’lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği’nin (5.3) maddesinde belirtilen şekilde kaşe vurulmasının Kadastro Müdürlüğü tarafından talep edildiği, ancak damga vergisi defterinizin sistem üzerinden elektronik olarak tutulduğunu belirterek, yapmış olduğunuz sözleşmelerde kaşe kullanılmasına gerek olup olmadığı hususunda…

… kadastro mühendisi olarak sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettirmeniz durumunda, damga vergisi defteri tutarak bu defteri tasdik ettirmeniz gerekmekte olup, 488 sayılı Kanuna göre kişi konumunda bulunanlarla aranızda düzenlenen ve tapu kadastro müdürlüklerine ibraz edilen sözleşmelere ilişkin damga vergisinin söz konusu kağıtlara kaşe basılmak suretiyle makbuz mukabili ödenmesi mümkündür. Bu kapsamda yer almayan genel bütçeli idare olan tapu kadastro müdürlükleri ile yapacağınız sözleşmelere ait damga vergisinin ise kâğıt düzenlenmeden önce tarafınızca peşin olarak ödenmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: : ÇORUM VALİLİĞİ Defterdarlık Gelir Müdürlüğü 11.07.2019 – 76071283-155-E.20463 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜnlü Ressamların Eserlerini Bi’ Bakışta Tanıma Kılavuzu
Sonraki İçerikHayat ve şahıs sigorta primleri ücret gelirinin ne kadarından indirim konusu yapılabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz