Ana Sayfa Vergi Sürekli damga vergisi mükellefiyetini kapatabilir miyiz?

    Sürekli damga vergisi mükellefiyetini kapatabilir miyiz?

    698
    0
    İnşaat firmasıyız. Alt taşeronla yapılan sözleşmede damga vergisini taşeron vergi dairesi alacağından mahsup işlemi yaparak mahsup edebilir mi?

    Sözleşmedeki tutar üzerinden hesaplanan Damga Vergisi; sözleşmeyi imzalayan taraflardan birisi öder. Taşeron VD den alacağından mahsup yaptırabilir.


    Personel taşımacılığı yapan mükellef;
    2018 yılı hasılatı 102.000 TL,
    2019 yılı hasılatı 126.950 TL,
     2020 yılı tahminen: 152.850 TL,
    2021 yılında bilançoya geçer mi?
    Limited şirket mükellefimiz 1996 yılında ilk açıldığından beri damga vergisi mükellefiyetliği açılmış interaktif aktif olduğunda sicil kaydında biz bunu fark ettik. Şimdiye kadar beyan hiç verilmedi ayrıca bir beyan edilecek bir vergide yoktu. Şimdiye kadar beyan verilmediği için ceza ile karşılaşır mıyız? İnteraktif genel amaçlı dilekçe yazıp kapanış versek olur mu?

    1-Hadler açıklanmadan yorum yapmak yanlış olur. Ay sonunu bekleyiniz.

    2-Sürekli DV mükellefiyeti olan mükellefler işlem olduğu ay için DV beyannamesi verir. İşlem olmayan ay için boş da olsa beyanname vermez VD neden bilgi vermez. Dilerseniz Sürekli mükellefiyeti kapatabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV muafiyeti olan bir firmaya yapacağımız satışlarda KDV hesaplamalı mıyız?
    Sonraki İçerikGeçici İşgücü Desteğine Başvurmayı Unutmayın!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz