Ana Sayfa Vergi Şubeler ticaret odalarında tescil ettirilmeli midir?

    Şubeler ticaret odalarında tescil ettirilmeli midir?

    Şube Açılışı hak.

    352
    0

    Limited şirket olarak faaliyet gösteren bir mükellefim aynı ilde ancak farklı bir ilçede irtibat bürosu açmak istiyor. Burada fatura kesilmeyecek. Sadece irtibat bürosu olarak kullanılacaktır. Ticaret odasına başvuru yapmadan aldığımız karar suretiyle vergi dairesine bildirim yapmamızda bir sakınca var mıdır?

    Söz konusu yer için Ticaret sicile şube olarak tescilini yaptırmanız gerekir. Tescilden sonra VD bilgi verilir. Bu işlem zorunlu bir işlemdir. İsteğe bağlı olmaz.


    BENZER İÇERİKLER

    Şube açılışlarında SGK tescili yapılmalı mıdır?

    Türkiye’de şube açılışı yapan yabancı şirketin şubesi için dar mükellefiyet tesis ettirebilir miyiz?

    Şube açılışları tescile tabi midir?

    Limited şirketlerde şube açılışında gerekli olan belgeler nelerdir?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürk Ticaret Kanunu’nda Ticari Defterler
    Sonraki İçerikSigortasız işçi çalıştırma halinde SGK teşviklerinden yararlanamama ile ilgili açıklamalar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz