Ana Sayfa TTK Şube açılışları tescile tabi midir?

    Şube açılışları tescile tabi midir?

    779
    0

    Merkezi İstanbul Ümraniye’de olan şirketimizin faaliyet konusu çikolata imalatıdır. Pendik ilçesinde ürünlerin ambalajlanması ve dağıtımı konusunda şube açacağız. Bu konu ile ilgili noter tasdikli yönetim kurulu kararı alacağız. Yönetim kurulu kararının Ticaret odasında tescil ettirilip, ticaret sicil gazetesinde yayınlanmasına gerek var mı? 

    TTK ve alt düzenleme gereği şubelerin ticaret sicilinde tescili gerekmekte olup, tescil için gereken bilgi ve örnek karar Ticaret sicil müdürlüğü sayfasından yer verilmiş olduğu görülmektedir


    Tek kişilik limited şirketi olan mükellefim 2020 Kasım ayında noterden tüm hisselerini bir kişiye devretti. Ancak hisse tescili ticaret odasında yapılmamış. Burada hisse devri yevmiye kaydında noter tarihimi yoksa tescil tarihi mi baz almamız gerekmektedir?

    Öncelikle bu satış (devir işlemi) için ortaklar kurulu (genel kurul) kararı alınmalı ve pay defterine işlenmeli, sonrasında tescile verilmeli, işlem tescil edilmesi ile geçerlilik kazanacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAmerika’da ikamet eden Türk vatandaşı Türkiye’de işyeri alırsa KDV istisnasından faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikBilgisayar programı satışı yapacak gerçek kişi vergi mükellefiyeti açtırıp fatura düzenlemeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz