Ana Sayfa Çalışma Hayatı Şubat ayının tamamında ücretsiz izinli olan bir çalışanın İŞKUR ödemeleri kaç gün...

    Şubat ayının tamamında ücretsiz izinli olan bir çalışanın İŞKUR ödemeleri kaç gün üzerinden yapılmıştır?

    2021 Şubat ayındaki eksik günler 28 günden çıkarılarak SGK’ya bildirim yapılacaktır.

    580
    0

    Nakit ücret desteğini şubat ayı otomatik 28 gün olarak aldı. Tam ay çalışmayan SGK için eksik gün bildirimini yaparken 28’mi 30 gün olarak mı yapacağız?

    Nakdi ücret desteğinden yararlandırılan ve şubat ayının tamamında ücretsiz izinli olan sigortalı adına SGK İşveren Sistemi Uygulamasının COVİD-19 UCRETSİZ İZİN İŞLEMLERİ UYGULAMASI vasıtasıyla yapılan girişlerde şubat ayına münhasıran sigortalının ücretsiz izinli olduğu gün sayısı 28 gün olarak girilebilmektedir. Bu durumda ücretsiz izinli olunan gün sayısı her ne kadar sisteme 28 gün olarak girilmiş olsa da İŞKUR 30 gün üzerinden ödemeleri gerçekleştirilecektir.

    Halen kısa çalışma ödeneği almaya devam ediyoruz. Şubat ayı için İŞKUR 30 gün üzerinden ödeme yaptı. Sgk açısında ise eksik günler 28 çektiği için 28 gün üzerinden hesaplanıyor bu durumda çalışanlarımızdan biri bizde 2 gün çalışmıştı. İŞKUR ona 28 gün ödemiş bu durumda ben 28 gün üzerinden hesapladığımda bu çalışanı 0 göstermem gerekiyor. Bu durumda hatalı oluyor bordro bizden 2 gün ödeme alması gerekirken hiç alamıyor. Bu konu ile ilgili yapabileceğim başka bir şey var mı? 

    SGK’da eksik gün 26 ise ilgili ay Şubat 2021 ise 28-26 = 2 gün beyan edilip 26 gün 18 kod ile eksik gün nedeni bildirilmelidir. Oysa ki İŞKUR şubat ayını 28 değil 30 kabul etmektedir. 

    İŞKUR ve sgk eksik gün nedenleri 2021 /02 ayda uyumsuzdur.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Devlet sistemi üzerinden Mart ayı kısa çalışma ödeneğine nasıl başvuru yapılır?
    Sonraki İçerik7256 Sayılı Kanun kapsamında taksitlendirilen borçların ilk iki taksitinin zamanında ödenmesi gerekiyor mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz