Ana Sayfa Vergi Şubat ayında ücretsiz izinde olan personellerin eksik gün bildirimleri nasıl hesaplanacaktır?

    Şubat ayında ücretsiz izinde olan personellerin eksik gün bildirimleri nasıl hesaplanacaktır?

    Ücretsiz izinler hangi kod ile bildirilecektir?

    752
    0

    Şubat ayı ile ilgili olarak 1 işçimiz 15 gün kısa çalışma ödeneği almaktadır. 2. İşçimiz 25 gün kısa çalışma ödeneği almaktadır. Bunlar için şubat ayında kaç gün prim ödemesi yapılıp eksik gün kaç gün olacak bir de başka firmamızda 15 gün ücretsiz izin çalışmamıştır. Bunda nasıl olacaktır?

    İşkur tarafından Şubat ayı 30 gün kabul edilip KÇÖ ödemesi 30 gün üzerinden değerlendirilmektedir. Ancak SGK açısından eksik gün söz konusu ise fiilen çalışılan günler 28 günden çıkarılıp kalan sayı eksik gün olarak bildirilmektedir. 

    Bir işçiniz 15 gün çalıştı (15 gün kçö) ise 13 gün eksik gün

    İşçiniz 5 gün çalıştı (25 gün KÇÖ) ise 23 gün eksik gün olarak bildirilmelidir.

    15 gün ücretsiz izin ise yine Şubat ayı için 13 gün çalışma bildirilip spek uygulanacak 15 gün ücretsiz izin eksik gün bildirilecektir.


    SGK İşveren sitesinde, ücretsiz izine ayırdığımız işçilerin bilgilerini sisteme yükledik. Ayrıca excel listesi ile bunları iş kuramı bildirmek gerekiyor. Eğer böyleyse bunu nasıl yapacağız?

    İşçilerin ücretsiz izinde olduklarını 21 kod ile muhsgk da bildirmeniz yeterlidir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemel fatura nasıl iptal edilir? Ticari fatura nasıl iptal edilir?
    Sonraki İçerikTapu harcını gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz