Ana Sayfa Çalışma Hayatı Şubat ayında işe aldığımız bir personelimiz için nakdi ücret ve kısa çalışma...

    Şubat ayında işe aldığımız bir personelimiz için nakdi ücret ve kısa çalışma ödeneği başvurusu yapabilir miyiz?

    589
    0
    Bir mükellefimin çalışanı 07.02.2020 tarihinde işe başladı. Bugüne kadar kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yararlanmadı. 01.12.2020 tarihi itibariyle nakit ücret desteğinden yararlanabilir mi?

    17.04.2020 öncesi işe girişi olup halen çalışması devam ettiği için yararlanır.


    Kısa çalışma ödeneği ile ilgili daha önce kısa çalışma ödeneğini olan personeller vardı. Aralık ayında da yeni çalışan eklediğimizde eklenenler için 7 günlük prim yatırmamız gerekir mi?

    Yeni başvurular e-devlet üzerinden yapılacak ve ilk 7 gün zorlayıcı neden olarak yarım ücret olarak bildirilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnalık izin hakkının süreleri nelerdir?
    Sonraki İçerikDemirbaş Gider Yazma Sınırı 2021 için 1.500 TL (+KDV) oldu.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz