Ana Sayfa Duyurular Stratejik Plan 2019-2021 Hk. BDDK Duyurusu

Stratejik Plan 2019-2021 Hk. BDDK Duyurusu

828
0

27 Mart 2019

BDDK Stratejik Planı (2019-2021) Yayımlanmıştır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun misyon ve vizyonunun gerçekleştirilmesine yönelik stratejik amaç ve hedefleri ile stratejilerini ortaya koyan dördüncü Stratejik Planı, 2019-2021 dönemine yönelik olarak Kurumun ve sektörün ihtiyaçları, uluslararası bütünleşmenin gerekleri, uluslararası en iyi uygulamalar ve muadil otoritelerin tecrübeleri ışığında hazırlanmıştır.

Stratejik Plan başlıca beş bölümlerinden oluşmaktadır.

Birinci bölüm; bir kamu kurumu olarak BDDK’nın rolü ile bunun yerine getirilme şekli konusunda toplumun beklentisini ortaya koyan misyon ve gelecekte ulaşılması arzu edilen noktayı ifade vizyon gibi geleceğe bakışa ilişkin unsurları içermektedir.

İkinci bölümde; Kurumun faaliyetlerinde esas aldığı temel değerler sıralanmıştır.

Üçüncü bölümü oluşturan durum analizi kapsamında; Kurum içi unsurların yanı sıra
ilgili taraflar, dünyadaki ve Türkiye’deki durum ve gelişmeler ve üst politika metinleri gibi konular ele alınmıştır.

Dördüncü bölüm; amaç ve hedefler ile bunların gerçekleştirilmesine yönelik
stratejilere ayrılmıştır.

Bu çerçevede; Plan döneminde Kurum faaliyetlerine yön vermesi
öngörülen stratejik amaçlar:

(1) Güçlü kurumsal yapı,
(2) Düzenleme, denetim ve uygulama faaliyetlerinde etkinlik,
(3) Finansal piyasalarda güven ve istikrarın sürdürülmesi ve
(4) Finansal okuryazarlığın artırılması ve finansal tüketicinin korunması olarak belirlenmiştir.

Beşinci ve son bölümde ise; Stratejik Plan uygulama performansının izlenmesi ve değerlendirilmesine dair hususlar yer almaktadır.

Stratejik Planın Kurumumuz için olduğu kadar finansal sistemimiz için de yol gösterici ve hedef belirlemede yardımcı olacağı ümit edilmektedir. Plan metnine Kurumumuz resmi internet sitesinin “Kurum Bilgileri / Stratejik Plan” bölümünden ya da aşağıda verilen bağlantı aracılığıyla ulaşılabilecektir.

http://www.bddk.org.tr/Hakkimizda/Faaliyet-Raporlari-ve-Stratejik-Plan/3

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 


Kaynak: BDDK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2018 yılında hesaplanan gelir vergisi tutarından %5’lik indirim devam ediyor mu?
Sonraki İçerikKira sözleşmesi yapılan firma ile stopaj bildirimi yapan firmanın farklı olması durumunda hangi firmayı gelir vergisi beyannamemiz de bildirmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz