Ana Sayfa Muhasebe Stok affının muhasebe kaydı nasıl olacak?

Stok affının muhasebe kaydı nasıl olacak?

2564
0

7143 sayılı kanun kapsamında stok beyan ettiğimiz bir firmada; beyan edilen stok tutarının ilgili muhasebe kayıtları yapılırken şirket kasasından çıkmış olması gerekmez mi? sonuçta bir alış yapılmış. (her ne kadar belgesiz de olsa) Firma bu alışlar için beyan ettiği tutarı kasasından çıkarmış olmak zorunda ama yasada bu hususla ilgili hiç bir bilgi yer almıyor. Muhasebe standartları açısından kasadan hesabından çıkış yapılması ile ilgili ne şekilde işlem yapılmalıdır?

 

Konu ile ilgili olarak yapılması gereken muhasebe kaydı için yayımlanan tebliğde aşağıdaki kaydın yapılacağı belirtilmiştir.(VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 1)

——————— / ————————

153 B)

 

525 (A)

——————— / ————————

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Stok affından yararlanıp satış faturası kestim. Defter hadlerinin hesabında bu satışlar dikkate alınır mı?

 

İşletme kayıtlarının düzeltilmesi (Kasa, Ortaklar, Stok Affı)

 

Stok, Demirbaş, Kasa, Ortak Cari Affı – 2018

 

7143 sayılı vergi affı kanunu ile getirilen kolaylıklar nelerdir?

 

 

Önceki İçerikZorunlu BES hesabında emekli çalışanlar dikkate alınır mı?
Sonraki İçerik8 Şubat 2019 Tarihli ve 30680 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz