Ana Sayfa Vergi Stant kiralamalarında yılsonuna kadar uygulanacak KDV oranı nedir?

    Stant kiralamalarında yılsonuna kadar uygulanacak KDV oranı nedir?

    Stant kiralamalarında yılsonuna kadar olan KDV oranı nedir?

    2193
    0

    Son yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle birlikte bazı hizmet sektörlerinde KDV oranlarında değişiklik olmuştur. İşyeri Kiralama hizmetlerinde KDV %18 den %8’e düşürülmüştür. Şirketimiz fuar organizasyonu ile iştigal etmektedir. Büyük fuar şirketlerinden alan kiralayıp, kiralamış olduğu bu alanları katılımcılara metrekare olarak stant olarak kiralamaktadır. Bu bağlamda 31.12.2020 sonuna kadar düzenlenecek fuarlarda stant kiralamalarının KDV si de %18 yerine %8 mi olacaktır?

    Stant kiralaması İŞ YERİ kiralaması kapsamımda mıdır?

    Şayet bir iş yeri kiralama kapsamında ise Hesaplanacak KDV oranı 31.07.2020 tarihinden itibaren 31.12.2020 tarihine kadar %8 olarak uygulanır.

    Stant kiralama işleminin iş yeri kiralama işi olup olmadığı konusunda GİB den görüş almanızı öneririz.

    Yolcu taşımacılığı personel taşımacılığını kapsar mı? 31.07.2020 tarihli yolcu taşımacılığındaki KDV indirimi personel taşımacılığında da geçerli midir?

    Personel taşımacılığı da yolcu taşımacılığı kapsamındadır. Karar 31/07/2020 (bu tarih dahil) yürürlüğe girmiştir. 31/12/2020 tarihinde sona erecektir. 31.07.2020 tarihin den itibaren düzenlenecek faturalarda %8 KDV hesaplanacaktır.

    KDV tevkifatı yapılıyor ise bu tutar üzerinden 5/10 oranında tevkifat yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikZararları izleyen 5 yıl içinde oluşacak karlardan mahsup etmezseniz mahsup hakkından vazgeçmiş sayılırsınız
    Sonraki İçerikŞirketin faaliyet konusu dışındaki yatların amortisman ve giderleri vergi matrahından indirilemez

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz