Ana Sayfa Çalışma Hayatı Staj yapan üniversite öğrencisine ücret ödemeli miyiz?

Staj yapan üniversite öğrencisine ücret ödemeli miyiz?

Staj yapan üniversite öğrencisine ücret ödemeli miyiz?

676
0

Elektrik mühendisliği firması bir teknik üniversitenin son sınıfında okuyan bir öğrenciyi 1.yarıyılda staj yapmak amacıyla çalıştırmaya başladı. Öğrenciye ücret ödemesi yapılmıyor.

Firmamızla üniversite arasında haftanın 5 günü 8.30 – 18.30 mesai saatlerinde çalıştırılmak üzere sözleşme var. Öğrenci bize bizde çalıştığı her gün 2 saat erken çıkmak istediğini ve akşamları başka işte çalışacağını iletti. Bu talebi kabul edip buna göre davranırsak firmamız ne gibi risklerle karşı karşıya kalabilir mi?

Öncelikle, Genel anlamda stajyerler 3 grup altına incelenebilir.

Stajı okul tarafından zorunlu tutulan Stajı yapması okul tarafından uygun görülen İsteğe bağlı staj Stajyerlerin ortaöğretim ya da yükseköğretim öğrencisi olması ücretin ödenmesini etkilemeyecektir.

Sigortası okul tarafından başlatılan her öğrenci stajyer ücreti alacaktır.

Sizinle olan çalışmasının part-time çevrilmesi yazılı olmalı bu da kişinin staj süresince mümkün olmayacaktır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTicaret unvanın başkası tarafından kullandığının tespiti halinde hak sahibi ne yapmalıdır?
Sonraki İçerikHangi haller iş kazası sayılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz