Ana Sayfa Vergi Sözleşmelerde tutar belirtilmemişse damga vergisi hesaplanır mı?

Sözleşmelerde tutar belirtilmemişse damga vergisi hesaplanır mı?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ve nereye ödenmesi gerekiyor? Sözleşmelerde tutar yoksa damga vergisi hesaplanır mı?

875
0

Anonim Şirket şube açılışı için işyeri kiralandı. Kira kontratı damga vergisi ne zaman ve nereye ödenmesi gerekiyor?

A.Ş. damga vergisi defteri tutar vergi dairesinde sürekli usulde DV mükellefiyeti açtırmaları gerekir.

Kira sözleşmesinin imzalandığı tarihi takip eden ayın 1’inden 26. gününe kadar DV beyannamesi verilir. Hesaplanan vergi aynı sürede ödenir.

Şirket teşvik danışmanlığı içi dışardan firma ile anlaştı. Sözleşme yapıyoruz. Sözleşmede bedel yazmıyor ama alınan teşvik in %20 şeklinde bir ödeme yapacağız hizmet veren şirkete. Damga Vergisi oranı nedir?

Sözleşmede tutar yoksa damga vergisi hesaplanmaz. Teşvik bedeli yazıyor ise %20 hesaplanır. Hesaplanan tutar üzerinden DV ödenir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Gizlilik sözleşmeleri damga vergisine tabi midir?

Personelimize verdiğimiz maaş avansından damga vergisi kesintisi yapılır mı?

Bitiş tarihi belirsiz olan sözleşmelerde damga vergisi nasıl hesaplanır? Damga vergisinin bildirim süresi nedir?

Önceki İçerikDijital’de Haziran’da neler oldu? UnicoDijital sizler için derledi…
Sonraki İçerikGelir Vergisi 2. Taksit Ödeme Dönemi Başladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz