Ana Sayfa Vergi Sözleşme damga vergileri hangi süre üzerinden hesaplanır?

    Sözleşme damga vergileri hangi süre üzerinden hesaplanır?

    Sözleşmelerde Damga Vergisi süreler

    622
    0

    Mükelleflerimiz ile sözleşme yaptık. Sözleşme tarihimiz 02.07.2021 31.12.2021 tarihi arasındadır. Damga vergisinde mükellef 1 senelik mi hesaplama yapacak 31.12.2021 tarihine kadar mı öğrenebilir miyim?

    Sözleşmenin kapsadığı sürenin başlangıcı 01/01/2021 ise bir yıllık DV hesaplanır Sözleşmenin süresi 02/07/2021 de başlıyor ise 02/07/201-31/12/2021 arasındaki süre ve toplam tutarı üzerinden hesaplanır.

    488 – DAMGA VERGİSİ KANUNU

    İstihkaktan Kesinti Şekliyle Ödemelerde Ödeme Zamanı

    Madde 23

    Genel bütçeli daireler dışında kalan ve istihkaktan kesinti yapmak durumunda bulunan daire ve müesseseler tarafından bir ay içinde kesilen Damga Vergisi, ertesi ayın 20 nci (371 Sıra No.lu VUK Tebliği uyarınca 23 üncü) günü akşamına kadar ödemenin yapıldığı yer vergi dairesine bir beyanname ile bildirilir ve (Değişik: 5228/59-4/b md.) (Yürürlük: 31.7.2004) 26 ncı günü akşamına kadar yatırılır.

    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMükellef stok affı kapsamında oluşan vergiyi mükellef ödemezse hakkı kaybolur mu?
    Sonraki İçerikYasal süresinden sonra e-defter beratları GİB sistemine yüklenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz