Ana Sayfa Vergi Sosyal Güvenlik Kurumu 7143 Sayılı Yapılandırma 2’inci Taksitinin Son Ödeme Süresini...

Sosyal Güvenlik Kurumu 7143 Sayılı Yapılandırma 2’inci Taksitinin Son Ödeme Süresini Uzatmayacak

785
0

Sosyal Güvenlik Kurumu 7143 Sayılı Yapılandırma 2’inci Taksitinin Son Ödeme Süresini Uzatmayacak

7143 sayılı yasaya göre Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yeniden yapılandırılması sonucu oluşan ödeme planlarına göre ilk taksit ve peşin ödeme ödeme süresi 31/8/2018 (SGK’ nın uzatma sonucu 07/9/2018), ikinci taksit ödeme süresi de 31/10/2018 olarak belirlenmişti. 7143 sayılı yasanın 9’ uncu maddesinin 6’ıncı fıkrasına göre yapılandırmanın devam edebilmesi için, taksitli ödeme seçeneğinin seçilmesi halin de 31/8/2018 tarihindeki 1’ inci taksit ve 31/10/2018 tarihindeki 2’ inci taksitin eksiksiz ödenmesi , peşin ödeme seçeneği seçilmişse peşin ödemenin Yi-ÜFE tutarında % 90 indirimle 31/8/2018 tarihinde veya geç ödeme zammıyla 30/9/2018 tarihinde, Yi- ÜFE tutarında % 50 indirimle de 31/10/2018 tarihinde ödenmesi gerekmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu aynı 1 ’inci taksit ödemesinde olduğu gibi, kendi sisteminden
kaynaklanan hatadan dolayı ödemelerini yapamayanlar için Sosyal Sigorta İşlemleri
Yönetmeliğinin 5’ inci maddesine göre ödeme için ek süre vermektedir. Ancak 7143 Sayılı SGK yapılandırmasının 2′ inci taksit ödemesinde SGK, kendi sisteminde bir hata görmediği için bugüne kadar ödeme süresinde bir uzatma yapmamıştır.
Buna rağmen, 7143 sayılı yapılandırma taksit ödemesini Sosyal Güvenlik Kurumunun
sistemindeki hatadan dolayı yapamadığını iddia edenlerin, yapılandırma müracaatlarını
yaptıkları SGK’ nın ilgili ünitelerine yazılı başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesini tavsiye ediyoruz.
___________________________________________________________________

Kaynak:Türmob
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÖzel Tüketim Vergisi Tutarlarına İlişkin Duyuru
Sonraki İçerikKonserde ve dizilerde kendi bestelerimi icra edersem gelir vergisinden muaf olur muyum?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz