Ana Sayfa Muhasebe Sonraki yıla sarkan inşaat işini geçici vergi beyannamesinde bildirecek miyim?

Sonraki yıla sarkan inşaat işini geçici vergi beyannamesinde bildirecek miyim?

1170
0

İnşaat işi yapan müşterim 01.11.2018 tarihinde 2 aylık 31.12.2018’de iş bitecek şekilde sözleşme imzaladı. Dolayısı ile 710, 720, 730 hesaplarda maliyetleri muhasebeleştirdik. 2 kez yapılan iş kadar hakediş yaptı. 31.12.2018’de iş bitimi yapılamadan uzadı ve iş 01.01.2019 da otomatik olarak yıllara sari inşaat işine dönüştü. 31.12.2018 dönemi için vereceğimiz geçici vergi döneminde bu maliyetleri kullanıp giderleştirecek miyiz? Yoksa 170 hesaba aktarıp 2019 yılında devam mı edeceğiz?

 

Yapılan inşaat bitmeyip ertesi takvim yılına taşmış ise geçici vergi beyannamesi verilmez. Bu konuda VD bilgi vermenizde yarar vardır. 170 hesap kullanılması gerekir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yıllara Yaygın İnşaat ve Onarım İşleri Nasıl Vergilendirilir?

 

Yıllara Yaygın İnşaat İşlerindeki Kar/Zararın Tespiti Nasıl Yapılır?

 

Yıllara Yaygın İnşaat İşlerindeki Stopaj Oranını Biliyor musunuz?

 

Yıllara Sari İnşaat Onarım İşinde Hakediş Ödemeleri Üzerinden Kesinti Yapılır mı?

 

 

Önceki İçerikKurumlar vergisi beyannamesinde transfer fiyatlandırmasına ilişkin bildirim beyannamenin hangi kısımda bildirilecektir?
Sonraki İçerikDolaşım Sertifikası nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz