Ana Sayfa Çalışma Hayatı Sokağa çıkma yasağı olan günler personelin yıllık izin süresinden düşülebilir mi?

Sokağa çıkma yasağı olan günler personelin yıllık izin süresinden düşülebilir mi?

727
0

Nisan ayında covid19 sebebi ile çalışanımız işe gelmemiştir. Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden de faydalanmayacaktır. Hizmet listesindeki eksik gün nedenini ne seçmeliyiz?

10, Genel hayatı etkileyen nedenler

Covid-19 nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasakları yıllık izin süresinden düşülebilir mi, düşülemezse ücret kesintisi yapılabilir mi?

4857 sayılı ii kanunun 56. maddesi gereğince;

İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez. Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAsgari İşçilik Uygulamasına ilişkin açıklamalar
Sonraki İçerikMart ayında perakende satış hacmi Şubat ayına göre %0,2 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz