Ana Sayfa Muhasebe Sokağa çıkma yasağı kapsamında olan meslek mensuplarının mükellefleri mücbir sebep kapsamında mıdır?

Sokağa çıkma yasağı kapsamında olan meslek mensuplarının mükellefleri mücbir sebep kapsamında mıdır?

614
0

65 yaş üzeri olan serbest meslek mensuplarının mükellefleri mücbir sebep kapsamında mıdır?

65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren meslek mensupları ile beyanname/bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenler itibarıyla mücbir sebep hali ilan edilmesi: İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler uyarınca 65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensupları ile bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla geçerli olan “Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi” uyarınca beyanname / bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenlerin 22.3.2020 ila sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih (bu tarihler dâhil) arasında mücbir sebep halinde olduğunun kabul edilmesi uygun bulunmuştur.-

Bu kapsamda olan meslek mensuplarının 22/03/2020 tarihi itibari ile hem kendi beyannameleri için hem de 22.03.2020 tarihi itibari ile geçerli olan “Aracılık ve Sorumluluk” sözleşmesi bulunan mükellefleri için mücbir sebep sayılmıştır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSokağa çıkma yasağı olan günlerde çalışan personellere fazla mesai vermeli miyiz?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel ay içerisinde rapor alırsa aylık sigorta bildirgesinde eksik gün kodu ne olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz