Ana Sayfa SGK Sokağa çıkma kısıtlamasında çalışmayan personeller için prim günü ödenmeli midir?

    Sokağa çıkma kısıtlamasında çalışmayan personeller için prim günü ödenmeli midir?

    443
    0

    İçişleri bakanlığının tam kapanma genelgesine göre 29.04.2021-17.05.2021 arası sokağa çıkma yasağı kapsamına giren işyerlerinin personellerini nisan ayında 29 gün değil de 30 gün üzerinden sgk’ya bildirmenin bir sakıncası var mı İkincisi yasak kapsamına giren işverenler isterlerse aynı şekilde personellerini mayıs ayında da 30 gün üzerinden sgk’ya bildirebilir midir?

    İşverenlerin çalışılmayan günleri tam bildirmeleri uzaktan çalışmaları söz konusu ise olabilecektir. İşveren atıfet kabilinden çalışanlarının günlerini tam olarak bildirmiş olabilir. 

    Ancak bir denetinde işyerinde fiili çalışma yok ve işçilerin aphb bildiriminin yapıldığı tespit edilirse denetmenin bu günleri iptal etme yetkisi de bulunmaktadır.

    1 yıldan beri pandemi ücretsiz izinde olan personelin yıllık izin hakkı olur mu? 

    İş Kanunu uyarınca, kısa çalışmada geçen süreler yıllık izin hesabında dikkate alınır. 

    Yargıtay kararlarına göre, kısa çalışmadaki süreler kıdem tazminatı hesabında da dikkate alınmaktadır.


    Kaynak: İsmmmo, GİB Özelge
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir işyerinde 4a sigortalı olarak çalışan bir şirket ortağı kısa çalışma ödeneği alabilir mi?
    Sonraki İçerikMakarna, bulgur ve buğday irmiği ihracı kayda bağlı mallar listesine eklendi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz