Ana Sayfa Duyurular Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle fide temin edemeyen çiftçilere 2 milyon fide dağıtıldı

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle fide temin edemeyen çiftçilere 2 milyon fide dağıtıldı

557
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Covid-19 salgını sürecinde önemi gittikçe artan tarımda arz güvenliği konusunda kritik adımlar atıyor.

Genel Müdürlük koordinasyonunda çalışmalar yürüten Fırat Kalkınma Ajansı, Elazığ’da organik tarıma uygun bir alanda yerli domates, patlıcan, salatalık ve biber ekimini destekledi.

Ajans, pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran Vefa Destek Grupları aracılığıyla sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle fide temin edemeyen çiftçilere bu fideleri ulaştırdı.

25 BİN METREKARELİK ALANDA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya mesajıyla ajansın yaptığı çalışmayı duyururken, “Kalkınma Ajansımızın destekleriyle 25 bin metrekarelik İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi organik tarım alanında yerli tohumdan 2 milyon fide yetiştirilerek, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle fide temin edemeyen çiftçiler başta olmak üzere 20 bin vatandaşımıza dağıtıldı.” ifadelerini kullandı.

SIRADA TOHUM MERKEZİ VAR

Projenin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla bölgede yetiştirilen, yöreye özgü meyve ve sebze tohumlarının kayıt altına alınması, muhafaza edilmesi, fide tedarikinin sağlanması ve Ar-Ge çalışmalarının yapılabilmesi için bir merkez kurulacak. Ata Tohumu ve Fide Ar-Ge Merkezi ile yöreye ait ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılması sağlanacak. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de iş birliği yapılarak, gençlere ve çocuklara fide ekim merkezlerinde uygulamalı fide ekimi ve bakımı eğitimleri verilecek.

GENÇLER İÇİN ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Proje ile ayrıca sınırlı günlerde sokağa çıkabilen 20 yaş altı gençlere ve çocuklara yönelik olarak “Bizdeyiz” adıyla bir uygulama oluşturuldu. Mobil cihazlardan ücretsiz indirilen bu uygulama ile 20 yaş altına yönelik ödüllü yarışmalar düzenleniyor. Her gün başarı gösteren 20 genç, bilim kiti ile ödüllendiriliyor.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 04.06.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİBB Şehir Tiyatroları kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online olarak ulaştırmaya Haziran’da da devam ediyor
Sonraki İçerikYer Altı Kömür İşletmelerinde İşçi Maliyetlerine Uygulanacak Desteğe İlişkin Tebliğ Yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz