Ana Sayfa Vergi Sofra tuzlarının satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

Sofra tuzlarının satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

Sofra tuzu satışında KDV oranı ne olur?

4389
0

Fastfood sektöründe bir firmayız. Şubelerimizde müşterilerimize tek kullanımlık olarak verdiğimiz tuz (mini tek kullanım paketi) tedarikçimiz bize 18% KDV ile fatura ediyor. Depomuzdan bu ürünü 8% ile müşterimize satışını yapıyoruz. Tedarikçimizi uyardığımızda biz 18% KDV ile fatura ediyoruz diye itiraz ediyor. Hangimizin yaptığı doğru?

2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Kararname eki (II) sayılı listenin A/20 neci sırasında, “25 no.lu faslın 2501.00.91.00.11, 2501.00.91.00.12, 2501.00.91.00.19 pozisyonlarında yer alan mallar” bulunmakta olup, bu kapsamda sofra tuzunun ambalajlı olup olmayacağına veya ambalaj ağırlığına ilişkin bir ayrıma gidilmemiştir. Sofra tuzu; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2007/53 sayılı Türk Gıda Kodeksi Tuz Tebliğine göre, “Doğrudan tüketiciye sunulan, ince öğütülmüş, iyotla zenginleştirilmiş, rafine edilmiş veya edilmemiş tuz” şeklinde tanımlanmıştır.

Buna göre, “normal, rafine ve diğer şekillerdeki sofra tuzlarının; ambalajlı olup olmadığına, ambalajlı olması halinde ambalaj ağırlığına bakılmaksızın, 2007/13033 sayılı Kararname eki (II) sayılı listenin A/20.nci sırası kapsamında değerlendirilerek, teslimlerinde %8 oranında KDV uygulanacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Aktife kayıtlı binek otomobillerin satışında düzenlenecek fatura KDV oranı ne olmalıdır?

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan dairelerin tesliminde uygulanacak KDV oranı nedir?

Aktife kayıtlı gayrimenkulün kiraya verilmesi durumunda düzenlenecek olan faturada KDV oranı ne olmalıdır?

Önceki İçerikDar Mükelleflerin Menkul Sermaye İratlarından Elde Ettikleri Gelirin Vergilendirilmesi
Sonraki İçerik2020 İşverenlerce Hizmet Erbabının İşyerine Gidip Gelmesi İçin Sağlanan Menfaatlere İlişkin İstisna

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz