Ana Sayfa Vergi SMMM’ler müşterilerinin yıl sonundaki stok sayımına katılmak zorunda mı?

    SMMM’ler müşterilerinin yıl sonundaki stok sayımına katılmak zorunda mı?

    594
    0

    1- Firmalardan 31 Aralık tarihli Stok Listesi alarak bu stok durumuna göre kazanç vergisi hazırlayan karı/kazancı buna göre çıkaran mali müşavirin ileride çıkabilecek vergi kaybından müteselsil sorumluluğu olur mu?

    2- 31 Aralık firmaların stok sayımında mali müşavirin yer alması mecburi midir? Bir mali müşavirin 40 firması olsa hangi firmanın stok sayımına gitsin?

    1-Olur veya olmaz diye kesin bir yorum olmaz. Vergi incelemesinde Vergi müfettişinin incelemede meslek mensubunun kusurunu tespit etmesi halinde sorumluluk iddia edebilir.

    2-Stok sayımında meslek mensubu işletmede bulunmaz. Böyle bir yetkisi de yok görevi de yok.


    1-7326 Sayılı Kanun ile yararlanılan stok affı tutarının (7326 SK Md.6 -İşletmede Fiilen olan ve Kayıtlarda yer Almayan Stok) sermaye ilave edilmesinde herhangi bir sakınca var mıdır? Sermayeye eklenmesi konusunda sınırlayıcı bir süre var mıdır? Her zaman sermayeye ekleyebilir miyiz.? 

    2-Varlık barışı hükümlerinden yararlanılarak şirkete eklenen nakit parayı 549-Özel Fonlar hesabına aldık. 549 Özel Fonlara eklenen bu tutarı şirkette sermaye artırımı için kullanabilir miyiz? 

    Sermayeye istenildiği zaman eklenir. 

    Süre sınırlaması yok.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik5+5 Yıl olarak düzenlenen iş yeri kira kontratının damga vergisi kaç yıl üzerinden ödenir?
    Sonraki İçerikCephe Paneli (platinium) teslimlerinde KDV tevkifatı uygulanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz