Ana Sayfa Vergi SMMM’ler müşterileri ile olan sözleşmelerini yenilediklerinde muhtasar ve prim beyannamelerini güncel şifreleri...

SMMM’ler müşterileri ile olan sözleşmelerini yenilediklerinde muhtasar ve prim beyannamelerini güncel şifreleri ile bildirimini yapabilecek midir?

769
0

MUHSGK beyannamesini verebilmek için aracılık ve sorumluluk sözleşmelerinin güncellenişi en son ne zamana kadar yapılmalıdır? Sözleşmelere güncellenirken sözleşme tarihlerinde güncellemeli miyiz?

Sözleşme tarihinin güncellenmesi gerekmez. Yapılan güncelleme 5510 sayılı yasadaki sorumluluk maddesi eklenmiştir. Güncelleme Şubat ayın da verilecek Birleştirilmiş Muhtasar beyanname verme tarihine kadar yapılması gerekir. Güncelleme yapılmadan Beyanname verilmemesi gerekir.

Mükellef sadece aylık muhtasar beyannamesi verip SGK vermiyorsa muhtasar prim beyannamesini nasıl bildirecektir?

GİB e-beyan bölümü bdp programına 01.02.2020 tarihinde eklenecek beyanname formatı ile verilecektir. Düzenlenecek beyannamede sadece vergi ile ilgili kısımlar doldurulur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDernekler Kurs Açabilir mi?
Sonraki İçerikTapuda konut görünen daireyi dernek merkezi olarak kullanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz