Ana Sayfa Muhasebe SMMM’ler kira gelirleri için SM Makbuzu mu düzenler yoksa yıl sonunda gelir...

SMMM’ler kira gelirleri için SM Makbuzu mu düzenler yoksa yıl sonunda gelir vergisi beyannamesinde mi bildirim yapar?

553
0

Serbest meslek mensubu, ofisinin bir kısmını kiraya verirse, bu geliri için makbuz mu düzenler yoksa yılsonunda kira geliri olarak mı beyan eder?

SM erbabı elde ettiği kira geliri için Makbuz düzelemez. Elde edilen kazanç GMSİ olur. (iş yeri kira geliri). Kiracı ödenen brüt kiradan % 20 GV stopajı yapar ve Kira bankaya yatırılır.

Kira elde eden kişi GVK 86. maddedeki koşullara göre elde edilen kazancı Yıllık beyannameye dâhil eder veya etmez.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHalihazırda düzenli sosyal yardım almakta olan ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye 1.000 TL nakdi destek verilecek!
Sonraki İçerikKoronavirus nasıl bulaşır ve hastalığın tanısı nasıl tespit edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz