Ana Sayfa SGK SMMM Ofisi olan kişi Bağkur primi ödemek zorunda mı?

    SMMM Ofisi olan kişi Bağkur primi ödemek zorunda mı?

    661
    0

    Aktif Sgk’lı olarak çalışıp primi dolan Smmm kendi bürosunu açarsa Bağ-kur 4b ye tabi olur mu? emekli olacağı zaman hangi primler esas alınır?

    Kişi emekli olmadı ise 4b olarak bağımsız çalışanlar kütüğüne kayıt olarak smmm ofisini açabilir.
    Eğer son 3.5 yıl sgk 4b li olarak emeklilik şartlarının tamamını gerçekleştirirse 4b’den 1260 günden az 4b sigortalılık süresi olup emeklilik şartlarının tamamını yerine getirir ise 4a’dan emekli olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket hissesini karlı olarak elden çıkaran ortağın ve şirketin vergisel yükümlülükleri nedir?
    Sonraki İçerikŞirket ortağı ve müdürü kişi şirketten ücret alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz