Ana Sayfa SGK SMMM Limited şirketimizde zorunlu limitler altında da olsa hukuki işlemlerimizin takibi için...

    SMMM Limited şirketimizde zorunlu limitler altında da olsa hukuki işlemlerimizin takibi için sigortalı olarak stajyer avukat çalıştırabilir miyiz?

    498
    0

    SMMM şirketimizde (Limited Şirket) zorunlu limitler altında da olsa hukuki işlemlerimizin takibi için sigortalı olarak stajyer avukat çalıştırabilir miyiz?

    Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin, “…avukat yanındaki stajının tamamını kapsayan dönemde Sosyal Sigortalar Kurumu bünyesinde yanında çalıştığı Avukat tarafından sigortalı yapılmasının stajın amacı ile bağdaşmayacağı, bu çalışmanın 1136 sayılı Yasa’nın 11. maddesi uyarınca avukatlıkla birleşemeyeceği ileri sürülmekte ise de, adı geçenin, sigortalı olması nedeniyle adliye stajını aksattığı yönünde herhangi bir bilgi veya tespitin bulunmadığı, ilgilinin avukatlık stajı sırasında yanında staj yaptığı avukat tarafından sigortalılık kaydının yaptırılmasının avukatlık stajı ile bağdaşmayan bir yönünün bulunmadığı ve stajın geçersiz sayılmasını gerektiren bir unsur olarak nitelendirilemeyeceği…” hükmünü içeren kararı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından onanmıştır.

    Avukatlık stajı sırasında, yanında staj yaptığı avukat tarafından sigorta kaydı yaptırılan stajyer levhaya kayıt olabilir.

    Barodan teyit etmeniz gerekçesiyle stajyer avukatları ücret karşılığı sigortalı çalışamayacağı bilgisi var. Konu ile ilgili yeni yasal düzenleme de yapılarak stajyer avukatların da sosyal güvenliğinin sağlanması yönünde çalışmalarda bulunmaktadır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt içi yerleşik tüzel kişiler, kur korumalı mevduat sisteminden 31/12/2021 ile 31/03/2022 tarihleri arasında Mevcut hesapları için de yararlanabilecek
    Sonraki İçerikÖdenmeyen SGK primlerini Kurumlar beyannamesinde Kanunen kabul edilmeyen gider olarak eklediğimde bir sonraki yıl ödediğimizde nasıl giderleştireceğiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz