Ana Sayfa Muhasebe SMMM Fiyatları yeni açılış yapan gerçek usul mükellefleri için indirimli mi uygulanacak?

    SMMM Fiyatları yeni açılış yapan gerçek usul mükellefleri için indirimli mi uygulanacak?

    224
    0

    Gerçek usulde yeni işe başlayanlar ile ilk defa gerçek usule geçenler ibaresinde şahıs veya sermaye şirketleri ayrımı var mı her mükellefi kapsıyor mu? 2022’de açılan firmaya yeni sözleşme yaptığımda iki yıl %50 indirim kısmından 2023 yılı için faydalanabiliyor muyum ?

    1-TARİFEDEKİ İNDİRİMLER BÖLÜMÜN

    4.4- 2023 yılında ilk defa gerçek usulde defter tutma durumunda olacak mükellefler ile 2023 yılında 95/6430 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca gerçek usule alınan mükellefler için I ve II no.lu tablolarda yer alan ücretler ilk iki yıl % 50 indirimli olarak uygulanır.

    GV ve KV mükellefleri için uygulanabilir.

    2-2023 için uygulanabilir.



    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTransit ticaret ve ithalat faturaları Ba ve Bs bildirimi ile beyan edilecek mi?
    Sonraki İçerik2022 Yılında tek işverenden brüt 880 Bin TL üzerinde ücret alanlar 31 Mart 2023 tarihinde kadar gelir vergisi beyanı vermelidir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz