Ana Sayfa Muhasebe SMM’ler kendi müşterilerinin KDV iade raporunu düzenleyebilir mi?

SMM’ler kendi müşterilerinin KDV iade raporunu düzenleyebilir mi?

961
0

SMMM verilen KDV iade raporu düzenlemesi konusunda verilen yetkiye istinaden rapor düzenlememiz için gerekli prosedürler nedir? Bunun için herhangi bir yere başvurmamız gerekli midir?

 

SMMM KDV iade yapma yetkisi 3568 SK eklene 8/A maddesi ile verildi. Ancak Maliye Bakanlığı henüz usul ve esasları belirlemediği için Fiilen rapor düzenlemeleri söz konusu değildir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SMMM’ler KDV iade raporu düzenleyebilir mi?

 

Mali Müşavirlere KDV iade raporu düzenleme yetkisi uygulanmaya başladı mı?

 

Alıcı tarafından kabul edilmeyen ihraç malları fiziken iade edilmezse ne yapılmalıdır?

 

Özel Maliyet KDV’si aynı senede mahsup ya da iade alınmak zorunda mı?

 

 

Önceki İçerikToplanan 25 kuruşluk poşet paraları devlete mi ödenecek?
Sonraki İçerikOtomotiv pazarı Ocak 2019 verileri açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz