Ana Sayfa Muhasebe SMM ve YMM ortak şirket kurabilir mi?

SMM ve YMM ortak şirket kurabilir mi?

1169
0

İstanbul’da muhasebe bürosu olarak şahıs serbest meslek mükellefiyeti çerçevesinde faaliyetime devam etmekteyim. İstanbul dışında bir YMM ile KDV iadesi ve denetim konusunda hizmet vermek için bir limited şirket kurmak istiyoruz. Bu çerçevede benim kendi Serbest meslek faaliyetim varken bulunduğum il dışında bir YMM ile Limited şirket ortaklığı yapabilir miyim? 3568 kanun çerçevesinde bu her hangi bir sorun teşkil eder mi? Kanuna aykırı bir durumla karşı karşıya kalmak istemiyoruz.

 

SMMM İLE YMM 3658 sayılı yasa uygulaması için ortaklık kuramaz. SMMM ve YMM bağımsız denetici belgesine sahip ise Bağımsız denetçilik şirketi kurabilirler.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SMMM’den habersiz kapanış yapan mükellefin yanlış kayıtlarına ait Mali Müşavirin sorumluluğu var mıdır?

 

SMMM Meslek ruhsatını ne zaman teslim almalıdır?

 

SMMM şirketleri başka ticaret şirketlerine ortak olabilir mi?

 

SMMM A.Ş.’den ayrılan ve şahıs firması olarak faaliyetine devam edecek olan meslek mensubun yapması gereken işlemler nelerdir?

 

 

Önceki İçerikHisse devri işlemi için hangi muhasebe hesabını kullanacağım?
Sonraki İçerikE-Defter berat yükleme takvimi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz