Ana Sayfa Muhasebe SMM odasının asgari ücret tarifesinin altında makbuz düzenleyebilir miyim?

SMM odasının asgari ücret tarifesinin altında makbuz düzenleyebilir miyim?

1418
0

Odanın belirlemiş olduğu tarifeyi mükelleflerimiz kabul etmiyor ve fiyat yüksek diye düşük ücret alan meslek mensubuna kayıyor ve haksız rekabet ortamında sıkıntılar yaşamaya başladım. Kestiğimiz smmm makbuzlarını almış olduğumuz ücretten kesebilir miyiz? Veya sizin önerdiğiniz başka yol var mı?

 

Vergi hukuku ve meslek hukukuna göre Resmi Gazetede yayımlanan ücret tarifesinden düşük bedel ile hizmet verilemez. Düşük bedelle hizmet verilenler vergi kaçırma suçu işler. Ayrıca oda disiplin kurulunca disiplin kovuşturmasına tabi tutulur.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SMMM 2019 Asgari Ücret Tarifesi – İstanbul’da uygulanacak

 

Smmm’ler ticari faaliyetin yürütülmesi için vekâlet alabilirler mi?

 

Müşterimin iş yapmadığı aylarda SMMM fiyat tarifesindeki gayrifaal işletme indirimini uygulayabilir miyim?

 

SMMM sözleşmesini uzattık. GİB’den herhangi bir işlem yapacak mıyız?

 

Home-ofis olarak kullanılan kiralık daire için kesilen fatura SMMM faaliyeti defterine gider yazılabilir mi?

 

 

 

Önceki İçerikÜcret Garanti Fonu nedir?
Sonraki İçerikÜcret Garanti Fonundan kimler faydalanabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz