Ana Sayfa Dünya Slovenya’da sosyal koruma harcamaları %4,0 arttı

Slovenya’da sosyal koruma harcamaları %4,0 arttı

707
0

Slovenya’da sosyal koruma harcamaları %4,0 arttı

Slovenya İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Slovenya’daki genel hükümet harcamaları Gayri Safi Yurt İçi Hasılanın (GSYİH) %43,5’ine düşerken. 2018’deki hükümet harcamalarının çoğu sosyal koruma (GSYİH’nin %16,7’si) ve sağlık (GSYİH’nin %6,6’sı) için yapıldı.

Bir önceki yıla göre sosyal koruma harcamaları %4,0 arttı (7.333 milyon Euro’dan 7.625 milyon Euro’ya). Harcamaların yaklaşık %93’ü sosyal yardımlar ve ayni sosyal transferler şeklindeydi. Sosyal korumaya yönelik toplam hükümet harcamalarının yarısından fazlası yaşlı bireyler için harcandı (esas olarak emeklilerin maaşları ile ilgilidir). Emekli maaşı harcamaları da %5,4 arttı (4.314 milyon Euro’dan 4.547 milyon Euro’ya).

Bir önceki yıla kıyasla, hastalık izni ve engelli bireylerin maaşları ile ilgili harcamalar %1,0 arttı (951 milyon Euro’dan 961 milyon Euro’ya). Aynı karşılaştırmada aile ve çocuklar için harcamalar %3,3 arttı (794 milyon Euro’dan 821 milyon Euro’ya). Öte yandan, işsizlik harcamaları %5,6 azaldı (213 milyon Euro’dan 201 milyon Euro’ya).

Slovenya’da sağlık için GSYİH’nin %6,6’sı kadar, yani 3.001 milyon Euro harcandı. Önceki yıla kıyasla harcamalar nominal olarak 148 milyon Euro arttı. Harcamaların yaklaşık %40’ı çalışanların tazminatı, %28’i ara tüketim ve %25’i de sosyal transferler biçimindeydi. Daha ayrıntılı bir seviyeye bakıldığında, hastane hizmetleri GSYİH’nin % 3,0’ünü, ayakta tedavi hizmetleri GSYİH’nin % 1,9’unu ve tıbbi ürünler, cihazlar ve ekipmanlar GSYİH’nin %0.9’unu oluşturmaktadır.


Kaynak: Slovenya İstatistik Ofisi / Link: https://www.stat.si/StatWeb/en/News/Index/8584
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGaranti markası veya ortak marka teknik şartnamesinin amacı nedir?
Sonraki İçerikTürkiye SMMM ve YMM odaları birliğinin görevleri ve gelirleri nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz