Ana Sayfa Dünya Slovenya’da perakende ticaret hacmi cirosu Temmuz 2020’de bir önceki yılın aynı dönemine...

    Slovenya’da perakende ticaret hacmi cirosu Temmuz 2020’de bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,7 azaldı

    476
    0

    Slovenya İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Slovenya’da Temmuz 2020’de perakende ticaret hacmi cirosu, Haziran 2020’ye göre %1,1 arttı. Bu, perakende ticaret cirosunda bir önceki aya göre art arda üçüncü aylık artış oldu (Haziran’da % 3,4, Mayıs’ta %16,3). Büyüme, otomotiv yakıtı hariç perakende ticaretteki yüksek reel cirodan (% 2,4) ve motor yakıtı ile özel mağazalardaki perakende ticaretinden (% 1,0) etkilendi. Bir önceki aya göre ciro, gıda ile perakende ticarette %5,5, gıda dışı ürünlerle perakende ticarette %1,5 arttı.

    Perakende ticaret hacmi cirosu Temmuz 2019’a göre %4,7 azaldı. Yıllık seviyedeki düşüş, motor yakıtı ile özel mağazalardaki düşük cirodan kaynaklandı (% 20,1). Otomotiv yakıtı hariç perakende ticaret cirosu %3,9 arttı; gıda dışı ürünlerle perakende ticarette %8,1 artarken, gıda ile perakende ticarette %0,5 azalmıştır.


    Kaynak: Slovenya İstatistik Ofisi / Link: https://www.stat.si/StatWeb/en/News/Index/9030
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYolcu taşımacılık hizmetlerinde KDV oranı yıl sonuna kadar ne uygulanmalıdır?
    Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneklerinden dönen firmalar SGK teşviklerinden faydalanmak için bir başvuru yapmak zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz