Ana Sayfa Muhasebe Siyasi partilere yapılan bağışlar gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilir mi?

Siyasi partilere yapılan bağışlar gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilir mi?

Siyasi partilere yapılan bağışlar gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilir mi?

734
0

TİCARİ KAZANÇ+GMSİ+ÜCRET GELİRİ olan gelir vergisi mükellefinin yıllık gelir vergisi beyannamesinde özel bireysel emeklilik katkı paylarını ve siyasi partiye yapmış olduğu bağışı indirim konusu yapabilir miyiz?

 

Bahsettiğiniz harcamalar GVK 89. maddesinde belirtilmediği için indirim konusu yapılmaz.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFirma tür değişikliğine istinaden hazırlanacak raporda taşınmazların ve vasıtaların değeri nasıl tespit edilecektir?
Sonraki İçerikVeri sorumlularının işlediği tüm veriler verbis’e kaydolmalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz