Ana Sayfa Hukuk Sitedeki Güvenlik Personelinin Sigorta Primlerinin Ödenmesinden Kimler Sorumludur?

    Sitedeki Güvenlik Personelinin Sigorta Primlerinin Ödenmesinden Kimler Sorumludur?

    2473
    0

    Sitelerde çalışan güvenlik personelleri sigortalı olarak iki yolla çalıştırılabilir:

    Birincisi İş Kanunu çerçevesinde site olarak güvenlik personeli işe alınarak istihdam edilmesidir. Bu durumda güvenlik personelleri ile bir iş akdinin bulunması gereklidir. İş akdi siteye bağlı olarak çalışan güvenlik personellerinin maaş, sigorta primleri site tarafından ödenir ve yasal izin hakları site tarafından takip edilir.

    İkinci yol ise, sitede çalışan güvenlik personellerinin bir güvenlik firması ile sözleşme yapılarak çalıştırılmasıdır. Bu durumda da güvenlik personelinin maaş, sigorta primleri güvenlik firması tarafından ödenip, yasal izin hakları da güvenlik firması tarafından takip edilir.

    Güvenlik firmaları ile yapılan sözleşmeler nedeniyle site sakinlerinin sigorta prim ödemeleri ve maaş ödemelerinden dolayı herhangi bir yasal sorumlulukları bulunmamaktadır. Güvenlik firmalarının bu durumlar için yapacağı herhangi bir kesik ödemeden dolayı site sorumlu olmaz.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikFENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ KURULDU
    Sonraki İçerik1943 – Mihver Devletlerin Avrupa’da Kaybetmesi (Dünya Tarihi / Yakın Tarih (20. Yüzyıl))

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz