Ana Sayfa Vergi Site yönetim kurulu başkanına ödenen huzur hakkı için gelir vergisi kesintisi yapılır...

    Site yönetim kurulu başkanına ödenen huzur hakkı için gelir vergisi kesintisi yapılır mı?

    874
    0

    Site yönetim kurulu başkanına ödenen huzur hakkı için Muh-Sgk’da bildirim yapıp gelir vergisi kesintisi yapılarak vergi dairesine ödemek zorunlu mudur?

    Evet GV, DV kesintisi yapılır.

    Limited şirket ortağı şirket müdürüne şirketten huzur hakkı ücret ödemesi yapılıyor, şirket müdürü aynı zamanda özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak sgk 4/a’lı çalışmakta. 4/b primi ödenmiyor ve huzur hakkı ödemelerini muhtasar beyannamesinde 014 tür kodu ile SGK muaf olarak bildiriyorduk. Huzur hakkı SGK primine tabi olmadığından aylık Muh-Sgk 1003B bildiriminde bulunmayacağız. MUH-SGK 1003B baktığımız zaman 014 tür kodu ve SGK muaf kulakçıkları var. Yoksa huzur ödemesini SGK istisnası olarak bildirmemiz gerekiyor mu?

    014 kod ve SGK’dan muaf kulakçığını işaretlemeniz gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇalıştıkları şirkete sonradan ortak olanlar 4/a (Eski SSK) statüsünde çalışmaya devam edebilir mi yoksa 4/b (Eski BağKur)’lu mu olmak zorundadır?
    Sonraki İçerikSGK tarafından işyerinin resen tesciline ilişkin uygulama nasıldır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz