Ana Sayfa Mevzuat Şirketteki hisselerini devreden bir kişi dağıtılmayan geçmiş yıl karlarını talep edebilir mi?

Şirketteki hisselerini devreden bir kişi dağıtılmayan geçmiş yıl karlarını talep edebilir mi?

Ortaklıktan ayrılan ortak kar dağıtımı isteyebilir mi?

770
0

Tek ortaklı limited şirkette, % 15 hisse devri ile yeni ortak alınacaktır. Yeni ortak müdür olmayacaktır. Sadece şirkette hissesi olacaktır. Karar alınırken mevcut ortağın müdür olarak devam edeceği, ya da yeni gelen ortağın müdür olmayacağı hakkında ibare kullanmalı mıyız?

Alınacak kararınızda hisse devri görüşülecektir. Müdür seçimi olmayacağından bu konuda bahse gerek olmayacaktır.

Anonim Şirket yönetim kurulu üyesi hisselerini devrederek ayrılmıştır. Olağanüstü Genel Kurul yapılarak görev ve yetkileri de sonlandırılmıştır. Ayrılma tarihi Kasım 2020. Dağıtılmayan 2019 yılı karı ve henüz belli olmayan 2020 karının dağıtımında ayrılan (ortak-yönetim kurulu) üyesinin hak talebi olabilir mi?

Şirketle ilişiği sona eren kişinin hak sahipliği de devir ile sona ermiştir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞüpheli alacak karşılığını geçici vergi dönemlerinde ayırabilir miyiz?
Sonraki İçerikE-İrsaliye düzenlendikten sonra ne kadar sürede faturası düzenlenmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz