Ana Sayfa Vergi Şirketlerin yıl sonuna kadar kiralama hizmetlerine istinaden düzenleyecekleri faturalardaki uygulayacakları KDV oranı...

    Şirketlerin yıl sonuna kadar kiralama hizmetlerine istinaden düzenleyecekleri faturalardaki uygulayacakları KDV oranı nedir?

    Şirketlerin yıl sonuna kadar kiralama hizmetlerine istinaden düzenleyecekleri faturalardaki uygulayacakları KDV oranı nedir?

    528
    0

    Yeni çıkan yasa ile şirket aktifinde kayıtlı gayrimenkul kira gelirine istinaden düzenledikleri KDV’si 8 mi 18 mi olmalıdır?

    Yeni yasa çıkmadı. Önceden yürürlük de olan KDV oranlarını değiştirme yetkisi olan Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak KDV oranlarını değiştirdi Şirket aktifinde kayıtlı İŞ YERİ kira geliri için düzenlenecek faturada 31/07/2020 tarihinden itibaren 31/12/2020 tarihine kadar %8 KDV hesaplanacaktır.

    İşyeri kira stopaj oran %10 olarak 31.07.2020 tarihinde yürürlüğe girdi. Temmuz kiraları bankaya ilk on günde yatmaktadır genellikle. Yatırılmış olması temmuz ayı muhtasarında kira stopajını %10 olarak uygulanmasına engel teşkil eder mi?

    Kira ödemesi 31/07/2020 günü yapılmış ise Stopaj %10, 31/07/2020 tarihinden önce ödeme yapılmış ise stopaj %20 olarak hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPastane ve tatlıcılar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanmakta mıdır?
    Sonraki İçerikCatering firmaları yıl sonuna kadar %1 KDV’li fatura düzenleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz