Ana Sayfa Muhasebe Şirketlerde beyannameler için ödenen damga vergisi gider olarak yazılabilir mi?

Şirketlerde beyannameler için ödenen damga vergisi gider olarak yazılabilir mi?

2180
0

Limited şirketler ve Anonim şirketler ödemiş oldukları KDV, Muhtasar ve SGK beyannamelerine ait damga vergilerini gider yazabilir mi?

Ticari kazanç mükelleflerinin vergi beyannamelerindeki damga vergilerini ilgili yılda ödemeleri ve tevsik etmeleri koşuluyla ticari kazancın tespitinde gider olarak indirim konusu yapabilirler.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kamu kurumlarınca bizden kesilen damga vergisini makbuzu olmadan gider yazabilir miyim?

 

 

 

Değişiklik olmayan ve devam eden sözleşmelerde damga vergisi hesaplanır mı?

 

 

 

Yenilenen mesleki sözleşmelerde damga vergisi hesaplanır mı?

 

 

 

Önceki İçerikDaire satışında faturaya nihai tüketicinin TC no.su yazılmasa olur mu?
Sonraki İçerik–– Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz