Ana Sayfa Muhasebe Şirketler personelleri için kiraladıkları dairelerin fatura tutarlarını personellerin bordrosuna ekleyerek mi giderleştirmelidir?

Şirketler personelleri için kiraladıkları dairelerin fatura tutarlarını personellerin bordrosuna ekleyerek mi giderleştirmelidir?

631
0
Şirketler personelleri için kiraladıkları dairelerin fatura tutarlarını personellerin bordrosuna ekleyerek mi giderleştirmelidir?

Şirketin personele kiraladığı ev için şirkete fatura kesilmiş şirket faturayı KDV dâhil giderleştirilmiş ve aynı tutarı personelin brüt ücretine ekleyip stopajını yatırmıştır.
Sorum şu, fatura hem de brüt ücret mi giderleştirilecektir. Muhasebe kayıtları nasıl olacak ve stopajla beraber damga vergisine de tabi midir?

Yapılan işlem yanlıştır. Kira tutarının KDV dâhil toplamı Brüt maaşa eklenerek (ayni ücret) bordroda giderleşir.  Düzenlenen bordroda elbette stopaj vergi ve damga vergisi hesaplanır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İş yerinin lojmanlarında kalan personele aylık kira bedeli karşılığı fatura düzenlemeli midir?

Şirket adına kiralanan aracın yakıt bedeli aracı kullanan şoföre yardım amacıyla verilebilir mi?

Kira faturası düzenlerken sadece ay belirtmem yeterli midir?

 

Önceki İçerikSu ürünleri üretimi 2018 yılında %0,3 azaldı  
Sonraki İçerikBelçika Merkez Bankası Büyüme Tahminini Düşürdü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz