Ana Sayfa Muhasebe Şirketler mevcut defterlerini ara tasdik yaparak kullanmaya devam edebilir mi?

Şirketler mevcut defterlerini ara tasdik yaparak kullanmaya devam edebilir mi?

608
0

2020 yılı içerisinde (kurumlar vergisi verilene kadar) 2019 yılında satışı yapılan sabit kıymet satış karını yenileme fonuna almak için karar alabilir miyiz?

Anonim şirketlerde Yönetim Kurulu, limitet şirketlerde müdürler kurulu böyle bir karar alabilir ancak tescile tabi bir konu değildir.

 

Anonim şirketlerde ve limited şirketlerde yönetim kurulu karar defteri, pay defteri, genel kurul toplantı ve müzakere defterlerinde yeterli miktarda yaprak var ise ara tasdik yaptırmak zorunlu mudur?

Ara tasdik yapılarak, kalan sayfalarını kullanmaya devam edebilirsiniz veya kapanış yaparak yeni deftere tasdiki yapılarak yeni defter kullanılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhtisas gümrüğü uygulamasının amacı nedir ve bu uygulamaya tabi tutulacak eşyalar nelerdir?
Sonraki İçerikHangi ithalat işleminde ihtisas gümrüğü uygulaması yapılmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz