Ana Sayfa Vergi Şirketler merkezleri dışarısındaki bir ilde iş yeri kiralar ve bunu başka bir...

Şirketler merkezleri dışarısındaki bir ilde iş yeri kiralar ve bunu başka bir firmaya kiralarsa bu faaliyeti için şube açılışı yaptırmak zorunda mıdır?

1073
0

Merkezi İstanbul’da olan bir limited şirket il dışında bir işyeri kiralarsa ve bu işyerini başka bir işverene kiraya verirse burayı mükellefiyetsiz şube olarak açmak zorunda mıdır?

Limited şirket Kiraladığı bir iş yerini başka birine kiraya vermesi halinde elde edilen kazanç Ticari kazanç olur. Kira bedeli için % 18’li fatura düzenlenir. Şube olmaz. Çünkü faaliyet yok.

Ancak bu konuda VD’ne dilekçe ile bilgi verilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Belge çıktılarının renkli olması gibi bir zorunluluk var mı?
Sonraki İçerikİnternette çektiği videoları yayınlayan bir mükellefin bu videoların içinde bazı ürünlerin reklamını yapması halinde e-fatura ve diğer uygulamalara geçme yükümlülüğü var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz