Ana Sayfa Vergi Şirketler kendi beyannamelerini gönderebilir mi?

    Şirketler kendi beyannamelerini gönderebilir mi?

    2187
    0
    01.01.2021 itibari ile bir tekstil firmasında bağımlı smmm olarak çalışmaya başlayacağım. Bu şirkette 2 ayrı firma var.  Sadece biri için bağımlı çalışabiliyorum ve diğer firmanın beyannamelerini imzalayamıyorum. Bu konu hakkında ne yapabilirim. Bu firmanın beyannamelerini kendi gib şifreleri ile gönderebilir miyim?

    Kurumlar vergisi veya ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinden 2020 yılı faaliyet döneminde aktif toplamı 13.258.000 TL ve net satışlar toplamı 26.508 .000 TL’yi AŞMAYAN mükellefler, 2021 yılı beyannamelerini meslek mensuplarına imzalatmak zorundadırlar.

    BU RAKAMLARIN AŞILMASI HALİNDE İSE; Beyannamelerini göndermek için VD’den şifre alabilirler.

    Yukarıdaki rakamlar 2019 yılı rakamlarının 2020 yılı için ilan edilen % 9,11 oranındaki Yeniden değerleme oranında artırılmış halidir.

    2019 yılı değerleri: Aktif Toplamı:12.151.000 TL ve Net satışlar toplamı 24.295.000 TL


    Bağımlı olarak çalıştığım SPK denetimine tabi gayrimenkul ekspertiz hizmeti veren bir A.Ş.’nin son Yönetim kurulu seçimi 2018 Mart ayında yapılan Genel Kurul ile 3 yıl için seçilmiştir.
    Pandemi nedeni ile olabilecek bir gecikmeyi engellemek adına Genel Kurul Üyeleri, Yönetim Kurulunun görev süresi dolmadan Olağanüstü Genel Kurul ile tekrar Yönetim Kurulu seçimi yapabilir mi?

    Sermaye şirketleri her hesap dönemi sonunda üç ay içinde genel kurullarını yapmış olmaları gerekmektedir. Eksik yıllarınız dahil genel kurullarınız ile yeni yönetim kurulu seçiminin de yapılmasına engel bir düzenleme bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasit usule tabi bir kişinin iş hasılatı belirlenen hadlerin üstüne çıkarsa gerçek usulde vergilemeye geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikKamu menfaatine yararlı derneğin vergisel durumu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz