Ana Sayfa Muhasebe Şirketler iştiraklerindeki ortaklıklarından çıktıklarında iştiraklerdeki paylarını gider olarak yazabilir mi?

Şirketler iştiraklerindeki ortaklıklarından çıktıklarında iştiraklerdeki paylarını gider olarak yazabilir mi?

673
0

1993 yılında kurulan vakfın kurucu üyeleri arasında yer almaktayız. Kurucu üye olarak kuruluş aşamasında vakfa 380.000.TL (Güncellenmiş tutar) bedel ödenmiş ve bu tutar şirketimizin 242- İştirakler hesabında takip edilmiştir. Yönetim Kurulumuzca vakıf üyeliğinden ayrılma kararı alınmıştır. Bu durumda 242 hesapta takip edilen tutar giderleştirilmeli midir?

Giderleşmez. Vakfın bu bedeli ödemesi gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli cetvellerde yer alan idare, kurum ve kuruluşlar ile iktisadi kamu kuruluşlarının e- Defter uygulamasına geçmek zorunda mı?
Sonraki İçerikDefter beyan sisteminde Envanter Takip Listesi İle Stok Defteri Arasındaki Fark Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz